Whiskology ויסקי בלוג

מתכוני וויסקי

15 באפריל, 2006 מאת Islay‏ · 9 תגובות

אוסף של מתכונים עם וויסקי + מתכון אחד שלי שאני לא זוכרת מה מקורו. חבל שתוספת וויסקי מקובלת בדרך כלל רק לקינוחים. אם מישהו מכיר עוד דרכים להוסיף וויסקי לאוכל, אני אשמח לשמוע.

פירמידת מוס שוקולד וויסקי עם טראפלס שוקולד / על השולחן (דורש 20 מ"ל וויסקי)
טרוף וויסקי וחמאה / על השולחן (דורש 70 מ"ל וויסקי)
קרם ליים ומקפא וויסקי סאוור / goodfood (דורש 200 מ"ל וויסקי)
טוסט צרפתי מטוגן עם פירורי קורנפלקס, ברוטב ויסקי ומיץ תפוזים סחוט / MSN אוכל (דורש חצי כוס וויסקי)
פונדו שוקולד וויסקי / בישולה (דורש 3 כפות וויסקי)
עוגה עם קרם וניל+וויסקי+מנגו מזוגג / שטרודל (דורש 1/3 כוס וויסקי)
רוטב וויסקי / goodfood (דורש 2 כפות בורבון)
מרק עגבניות / קשת (דורש כוסית וויסקי)

והמתכון שלי: פנה בשמנת ווויסקי (אם כי מי שטעם טוען שאני מכינה פסטה בוויסקי ושמנת )
1 חבילת פסטה פנה (או כל פסטה קצרה אחרת. גם צורת צדפים הולכת טוב)
2-3 בצלים גדולים קצוצים דק (אני אוהבת הרבה בצל במתכון, אבל זו סטייה פרטית שלי. אפשר להפחית את הכמות בהרבה)
1 סלסלה גדולה של פטריות שמפיניון פרוסות
חמאה
1 קופסה שמנת מתוקה
וויסקי בלנדד (אני משתמשת בג'וני ווקר אדום)
2-3 שיני שום קצוצות
למטיבי לכת וחובבי טעם מעושן: אפשר להחליף את הג'וני ווקר בוויסקי מעושן (נגיד, Lagavulin 1986 Pedro Ximinez Distiller's Edition, שמאכזב קשות בשתיה אבל יכול ללכת מעולה באוכל) ולהוסיף חזה אווז מעושן.

* מאדים את הבצל והשום במעט חמאה. אידוי, לטובת מי שנוהג לטגן, זה להניח בסיר את הבצל והשום עם מעט חמאה, הרבה פחות ממה שצריך לטיגון, לערבב קלות ולהשאיר על אש קטנה עם מכסה סגור עד שהבצל רך ושקוף (צריך לערבב מדי פעם). האידוי מתרחש בעזרת הנוזלים של הבצל עצמו.
* במחבת בצד ממיסים קצת חמאה על אש בינונית ומוסיפים את הפטריות וקצת וויסקי. נותנים לפטריות להפריש נוזלים, ומבשלים עד שחצי מהנוזלים מתאדים.
* מוסיפים את הפטריות והנוזלים לבצל ומערבבים.
* רגע, פסטה כבר הכנתם?
* מוסיפים שמנת (לא חייבים את כל הקופסה, זה תלוי איזה מרקם מעדיפים. אפשר לערבב תוך כדי ולעצור עם השמנת כשהיא עוטפת את כל הרכיבים בסיר). מבשלים כמה דקות.
* אם מוסיפים חזה אווז מעושן, זה הזמן להכניס אותו.
* מוסיפים מלח ופלפל.
* מוסיפים וויסקי לפי הטעם (ופה נכנס הקטע בו רוטב השמנת ווויסקי הופך אצלי לרוטב וויסקי ושמנת. אם גם אחרים אמורים לאכול מזה, זהירות עם "לפי הטעם" ). מבשלים לא יותר מדקה-שתיים.

כאמור, אם מישהו מכיר עוד דרכים להוסיף וויסקי לאוכל, אני אשמח לשמוע.

נושאים: ענייני וויסקי אחרים

9 תגובות עד כה ↓

  • 1 אודיסאוס // 15 אפריל, 2006 בשעה 19:06

    כל תבשיל קדירה יקבל ויסקי באהבה.

    [Reply]

  • 2 Islay // 16 אפריל, 2006 בשעה 16:53

    והוויסקי לא נעלם ונשאר רק על תקן חיזוק אלכוהולי שלא ברור מה מקורו? ממש מרגישים טעם של וויסקי? 8O

    האמת היא שתבשילי קדירה קלאסיים הם לא הצד החזק שלי, כי הייתי צמחונית הרבה שנים וגם היום עדיין קצת קשה לי לבשל בשר (אבל לאכול אותו אין לי בעיה, וזה מה שחשוב). ומשום מה לא נראה לי שוויסקי מתלבש טוב על תבשילי קדרה של ירקות. או שאני טועה?

    בקיצור, תן לי מתכון לדוגמה, טוב?
    :)

    [Reply]

    מאת אודיסאוס בתאריך אפריל 16th, 2006 19:46:

    מתכון למתחילים, אהוב במיוחד:
    http://chile.netrelief.com/recipes/bad_attitude_chili_recipe.shtml
    מתוכו:
    1/4 cup bourbon (This is one of those things that just happened.)

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך אפריל 18th, 2006 16:53:

    נשמע חריף ואכזרי, אבל מפתה ביותר. בתור אחת שאפילו קצת יותר מדי קארי מכניע אותה מבחינת חריפות, המתכון הזה הוא מסוג הדברים שנשמעים לי מפתים ביותר על הנייר, אבל במבחן המציאות אני לא מצליחה לאכול אותם. :)

    [Reply]

  • 3 יאיר גת // 17 אפריל, 2006 בשעה 5:06

    אני ממש אוהב להוסיף ברבן – טוב לא ממש וויסקי אבל מהמשפחה, לצלעות, בשלב האחרון של טיגון בחמאה ושמן
    זית. חוץ מזה יצא לי פעם להתעלף על גלידת וניל מעושנת עם שיבאס 18 במסגרת פרוייקט משותף לכרמלה בנחלה ולעמותת הוויסקי, שממש שווה לבדוק מתי הוא קורה שוב. יופי של בלוג. הוספתי במיידי לקישורים שלי.

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך אפריל 18th, 2006 17:02:

    טוב, זה כבר דורש וידוי אנושי מזעזע: אף פעם לא אכלתי צלעות. כמו שציינתי למעלה, הייתי צמחונית הרבה שנים. כך קרה שרק לפני שנתיים בערך אכלתי את ההמבורגר הראשון שלי ever (זה היה אגאדיר, אני חושבת), שלא לדבר על הסטייק הראשון שלי. מאז אני מפרקת סטייקים להנאתי, אבל צלעות עוד לא יצא לי.

    ברבן זה לגמרי וויסקי, למה "לא ממש"? אני אוהבת גם ברבנים, פשוט לא מצאתי שם יותר מדי במה להתעמק מעבר ל"זה טעים".

    אני זוכרת את הארוחה הזאת של העמותה, שאמנם לא הייתי בה אבל התפריט נראה שווה בהחלט. באמת יהיה נחמד לתפוס את הפעם הבאה, ובטוח שתהיה פעם הבאה.

    ואני שמחה שאהבת את הבלוג. הבלוג שלך נמצא אצלי פה בצד ימין, בקישורים.

    [Reply]

  • 4 מור // 11 דצמבר, 2009 בשעה 19:44

    עושה חשק להכין

    [Reply]

  • 5 אסכולת הכורסא » טראפלס // 19 מרץ, 2011 בשעה 18:16

    […] כשהעיסה אחידה וחלקה, מורידים מהאש ומצננים כמה דקות לפני שמוסיפים את החלמונים (שלא יתבשלו) והאלכוהול (שלא יתנדף). מסורתית שמים טיפה בראנדי או קוניאק משובח, אבל כיון שזה אני והחברים שלי, שמתי ויסקי, ובחרתי במיוחד אחד מהמעושנים של איילה. עד היום עשיתי את זה פעם אחת עם ארדבג 10 ופעם אחרת עם לגאבולין 16, בפעם הבאה טאליסקר. לדעתי אי אפשר לפספס בקומבינציה של ויסקי עם שוקולד או שאר מתוקים. […]

  • 6 האם גם אתם חיפשתם מתכונים וויסקי | מתכונים // 4 יולי, 2013 בשעה 14:29

    […] 15 אפריל 2006 … אוסף של מתכונים עם וויסקי + מתכון אחד שלי שאני לא זוכרת מה מקורו. חבל שתוספת וויסקי מקובלת בדרך כלל …מתוך מתכוני וויסקי – Whiskology — ויסקי בלוג להמשך קריאה […]

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: