Whiskology ויסקי בלוג

Springbank ו-Campbeltown – סקירה

15 באפריל, 2006 מאת Islay‏ · ניתן להגיב

(סקירה כללית על Campbeltown ו-Springbank שכתבתי בפורום יין ואולכוהול בתפוז, בעקבות שאלה שנשאלה בפורום).

CAMPBELTOWN LOCH
Campbeltown Loch I wish you were whisky,
Campbeltown Loch och aye.
Campbeltown Loch I wish you were whisky,
Man I would drink ye dry.

Now Campbeltown Loch is a beautiful place
But the price of the whisky is grim.
How I wish I could see that the whisky was free
And the loch was full up to the brim.

Oh . . . Campbeltown Loch I wish you were whisky,
Campbeltown Loch och aye.
Campbeltown Loch I wish you were whisky,
Man I would drink ye dry.

(שיר עם סקוטי ידוע)

קמפבלטאון נמצאת על חצי אי בקצה המערבי של סקוטלנד, כפי שאפשר לראות במפה המצורפת. העיר הקטנה (אם כי היא הגדולה ביותר באיזור) שמונה כיום כ-6000 איש, כולל החוואים בסביבה הרחוקה יותר מהעיר, היתה פעם בירת הוויסקי של סקוטלנד, או לפחות מאיזורי הוויסקי הדומיננטיים.

בשיאה, היו בקמפבלטאון יותר מ-30 מזקקות. כיום נשארה אחת, Springbank, ולאחרונה שיפצו בעלי Springbank (משפחת מיטשל) מזקקה נטושה ברחוב הסמוך, ופתחו בה מזקקה חדשה בשם Glengyle, על שם אחת המזקקות הראשונות בעיר בבעלות משפחת מיטשל (שנפתחה בשנת 1885 ונסגרה ב-1925, בעקבות השפל הכלכלי הגדול, יחד עם רוב המזקקות בעיר). Glengyle מייצרת החל מהשנה וויסקי בשם Kilkerran, שרק התחיל להתיישן ועדיין לא נמצא על המדפים (חפש אותו בשנת 2014…). מזקקה נוספת שפעלה לסירוגין בעיר, Glen-Scotia, לא ברור מה מצבה וכנראה שנסגרה, או לפחות לא פעילה כרגע. כך שלמעשה, מזקקת Springbank היא נציגת קמפבלטאון האחרונה.

קמפבלטאון נחשבה פעם לאיזור וויסקי בפני עצמו (כמו Speyside, Islay וכו'). קמפבלטאון יושבת על האוקיינוס, דרום מזרחית ל-Islay, והוויסקי שלה מתאפיין במליחות "ימית", אבל מסוג שונה לגמרי מזה שמופיע בוויסקי של Islay (אולי מעט דומה ל-Bruichladdich הפחות מעושנים).

מזקקת Springbank מייצרת כמה מותגי וויסקי שונים, ועובדת בשיטות מסורתיות. זה אומר כמובן שאין שימוש ב-Chill filtration או בקרמל לצבע. Springbank בן 10 שנים הוא הוויסקי הנפוץ והמייצג ביותר של Springbank, אם כי קיימות המון הוצאות וגירסאות שונות, עם חביות שונות, לרגל חגים שונים וכן הלאה. הם לא מפספסים שום אירוע, וכל קשקוש הכי קטן זוכה לגירסה חגיגית בהוצאה מצומצמת, שהופך מיד לפריט אספנים יקר ביפן, ומהווה מתנת חג משתלמת ביותר לעובדי המזקקה שבד"כ מחכים שנתיים ואז מוכרים אותו במחיר מופקע…

הוא מיושן בעיקר בחביות Bourbon, למרות שבדרך כלל חלק מיושן גם בחביות שרי, ומערבבים ביניהם כדי לתת מעט מתקתקות (שלמעשה כמעט ולא מורגשת, זה בעיקר "מרכך" את הטעמים של הוויסקי). זה וויסקי ישיר ופשוט יחסית, אבל לחלוטין לא שטוח. עם זאת, אין לו מורכבות על ציר הזמן, כלומר הוא לא מתפתח במיוחד בפה ואין לו סיומת עם טוויסט. זה וויסקי שמאוד מורגש בו הטעם הבסיסי של וויסקי והטעם האופייני של המזקקה והאיזור, בלי שום דבר שמכסה ומסתיר. יש ז'אנר כזה, של וויסקי "שורשיים" יותר, שמרגישים בהם עד הסוף את הוויסקי והמזקקה. בדרך כלל, נתקפים צורך עז בוויסקי מן הסוג הזה אחרי תקופה של יותר מדי פינישים מסובכים. הספרינגבנק 10 שנים הוא וויסקי טוב מאוד. אני, שהייתי צריכה לבחור בקבוק אחד, העדפתי לקחת את הספרינגבנק 15, שהוא יותר מורכב, יותר עשבי ומעט מעט לימוני.

קישור לשרשור המקורי בתפוז.

נושאים: Campbeltown & Springbank · מזקקות

ניתן להגיב עד כה ↓

  • עדיין אין תגובות...ניתן להגיב על ידי מילוי הטופס למטה.

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: