Whiskology ויסקי בלוג

מפגש מיקסולוגיה

28 בפברואר, 2011 מאת Islay‏ · 25 תגובות

כספי משקאות הנחיתו אצלי כמה בקבוקים של פיירבול, ליקר קינמון על בסיס וויסקי שהם השיקו לא מזמן, ואני מנצלת את ההזדמנות למפגש מיקסולוגיה על בסיס פיירבול.

במוצ"ש ה-5/3 אני אארח כמה וכמה אנשים ל"מעבדת" קוקטיילים, ואנחנו ננסה להפוך משקה שוטים שאמורים לשתות קפוא למשהו מעניין יותר ולצאת עם כמה יצירות מעניינות על בסיס ליקר קינמון, ויש שני מקומות פנויים לקוראי הבלוג. רוצים להצטרף אלינו? הגיבו כאן עם רעיון לקוקטייל מבוסס ליקר קינמון שהייתם רוצים לנסות ליצור במפגש. אני מעדיפה רעיונות יצירתיים על פני מתכונים קיימים, אלא אם מצאתם משהו מעניין במיוחד. מי שירצה יוכל לקבל בימים הקרובים בקבוק פיירבול לניסויים לקראת המפגש.

Fireball

אז איך זה הולך לעבוד? ככה:

על השולחן יהיו כל מיני חומרי גלם שאפרט בקרוב, כולל משקאות בסיס, כמה ליקרים וכו', וגם לימונים, עשבי תיבול למיניהם (אני כבר בעיצומם של ניסויים עם רוזמרין וטרגון…), דבש, וואסאבי ומה לא- אנחנו הולכים להתפרע.

בנוסף, כל אחד יביא איתו את חומרי הגלם שדרושים לקוקטייל או לרעיון שלו, או אם באתם חלילה בלי רעיון אלא רק עם מרץ – תביאו אתכם בקבוק אלכוהול מעניין לצרף לשולחן הניסויים.

יאללה, תביאו ברעיונות (ואל תשכחו להשאיר מייל אמיתי יחד עם התגובה – לא לדאוג, רק אני רואה אותו).

נושאים: קוקטיילים

25 תגובות עד כה ↓

  • 1 ינשוף // 28 פברואר, 2011 בשעה 23:39

    אותי דווקא גירה לנסות לשלב עם מנטה או נענע, או אפילו כתיבול כשהבסיס לימוני (אבל לא סאוור).
    ואם כבר, הדרים באופן כללי יכולים ללכת יופי עם קינמון. נכון שלא מדובר פה בהתפרעות, אבל כזה אני – אולד פאשן :)

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך מרץ 1st, 2011 11:50:

    כן, מנטה או נענע עם בסיס לימוני זה רעיון טוב. חשבתי על ליקר מנטה, אבל נראה לי שאין ליקר מנטה שהוא לא מתוק, ואם תטעם את הפיירבול תבין שמדובר בפצצת סוכר אכזרית שגורמת לי ישר לחשוב איך מרגיעים את העניין. האמת, פתאום אני חושבת לנסות להוסיף אוניקום ולראות מה יקרה. :)

    [Reply]

    מאת ינשוף בתאריך מרץ 1st, 2011 15:31:

    איך נשמע לך סיידר תפוחים יבש עם הליקר? נראה לי שהבעבוע יכול לעשות לו נעימים, ואולי זה קצת סוטה אבל בירה עם קינמון בא בחשבון?

    [Reply]

    מאת ינשוף בתאריך מרץ 1st, 2011 15:32:

    אה, ואוניקום זה פיזדייץ, אבל נראה אותך מעזה לערבב אותו עם פרנט מנטה או עם שרטרז. אצלי בפריזר יש בקבוקון של הבסיס של שרטרז בייבוא אישי מהמפעל, 69% אלכוהול וטעם חזק מאוד של העשבים.

    [Reply]

    מאת ינשוף בתאריך מרץ 1st, 2011 15:38:

    ועכשיו אני רואה שאורון למטה כבר הציע את הרעיון, אז כנראה שגם הוא great mind.
    אמרי לי, איפה את מתכננת את כל הפרנקנשטיין הזה (וסליחה על כל החפירות שלי ;))?

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך מרץ 1st, 2011 15:53:

    מה זה סיידר תפוחים יבש? ומבחינת נסיונות וניסויים, הכל הולך, גם בירה. אני לא יכולה לדמיין איך זה יצא, אבל לנסות אני מוכנה.
    ה"פרנקנשטיין" יהיה באזור ת"א, מי שיבוא יקבל את הפרטים המדויקים. :)

    [Reply]

    מאת ינשוף בתאריך מרץ 1st, 2011 20:14:

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך מרץ 2nd, 2011 16:39:

    אה, כזה סיידר. אמיתי, זאת אומרת. (: אני חושבת שסיידר ילך קצת לאיבוד עם הפיירבול, אלא אם אתה הופך את היחסים לטובת הסיידר ומשתמש בפיירבול מאוד בעדינות. אבל סודה בשביל הביעבוע, לעומת זאת, נשמע לי רעיון מצוין.

    [Reply]

    מאת Kipod בתאריך מרץ 6th, 2011 1:49:

    למיטב הבנתי, הסיידר היבש נבדל מהסיידר המתוק בכמות הסוכר. אני אישית מעדיף יותר את היבש.
    ושניהם נבדלים מסיידר ישראלי בכך שהם סיידרים, וסיידר בישראל הוא שם יפה למיץ תפוחים.

    [Reply]

  • 2 עודד // 1 מרץ, 2011 בשעה 1:24

    חבל שלא אוכל לבוא (אפילו אם אוזמן :) ).
    כמובן שקנדידט ראשון הוא קוקטייל "צ'אי", בתיבול ציפורן והל (בנוסף לקינמון של הליקר), עם שכבת שמנת (למעלה או למטה, שאלה של האפקט) במקום חלב.

    אם מקקרים את הליקר מספיק זמן לפני אפשר ללכת על שילוב של שמנת חמה (לא רותחת, כמובן) ומתובלת בשכבה קצרה מעל ליקר קרכקרח. מורידים בשוט מיד אחרי המזיגה ומקבלים בפה ליטוף חם ומיד אחריו מכה קרה.

    לפני כמה שנים הכנתי ליקר צ'אי (על בסיס אלכוהול קנה סוכר 96%) שיצא חזק, מתוק ומעיף ת'ראש בצורה יוצאת דופן. הליקרים שלי הם לא איזה משהו מרשים, אבל החבר'ה אהבו את האחד הזה במיוחד.

    גם שילוב עם משהו פירותי כמו ליקר מישמיש (יש לי עוד צנצנת קטנה במקרר) יכול לעבוד, אני חושב. אולי אפילו אפשר לתת לו טוויסט לימוני כמו שהינשוף מעלי הציע. או, לחלופין, דווקא לתת לו בדבש, לקחת אותו לכיוון הדרמבויי של העניינים (עם תוספת קטנה של משהו "יבש" כמו וויסקי בשביל האיזון).

    בכל מקרה, תהנו!

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך מרץ 1st, 2011 12:01:

    עודד, הצ'אי נשמע קטלני לגמרי! תודה על הרעיון, זה בטוח נכנס לרשימת הניסויים. לגבי דבש או ליקר מישמיש, נראה לי ששכחתי לציין למעלה שמדובר באחד הליקרים הכי מתוקים שיצא לי לטעום. אני צופה שתוספת של עוד משהו מתוק עלול לגרום להתקף פרכוסים, שבץ או סתם להשאיר אותך ער יומיים רצוף. :)

    [Reply]

    מאת עודד בתאריך מרץ 2nd, 2011 16:59:

    אם הוא כזה מתוק אז הייתי דווקא חושב על לנסות לזרוק אותו לכיוון אחר, בשילוב עם ליקר צ'ילי, או אפילו פשוט בערבוב קצר עם פלחי פילפל חריף (אדום או ירוק) לפני השתיה. מומלץ לשלוף אותם החוצה לפני ההגשה, או להשתמש בחתיכה מספיק גדולה בכדי שלא תילעס/תיבלע בטעות.

    בזמנו הכנתי גם ליקר פירותי (אני כבר לא זוכר אם זה היה מישמיש או אפרסקים) ששילבתי בו חתיכות צ'ילי שסיננתי לפני הביקבוק. זה עושה דברימעניינים בפה :)

    [Reply]

    מאת Kipod בתאריך מרץ 6th, 2011 1:52:

    ליקר שעבד לי עם צ'ילי היה הליקר מלון וצ'ילי. אם כי בעצם הטעם של הצ'ילי קצת השתלט, והייתי צריך "לדלל" אותו עם ליקרי פירות אחרים.
    גם הליקר קקאו וצ'ילי יצא לא רע, בעצם.

    [Reply]

  • 3 אריאל // 1 מרץ, 2011 בשעה 11:55

    למרות שאני חובב משקאות נקיים- סינגלים נקיים, וודקה בלי תוספות (אפילו לא וודקה בטעמים), דווקא הרעיון של הפיירבול נשמע לי מעניין.
    אחד המשקאות שאני מאוד אוהב בחורף הוא סחלב- משקה כבד, ריחני, ומחמם. לסחלב מוסיפים תמיד קינמון כך שנראה לי מעניין יהיה ליצור גירסה קרה של הסחלב על בסיס הפיירבול, אולי עם עוד תוספות. אני צריך עוד לגבש יותר את הרעיון והמתכון, אבל זה בהחלט נשמע לי קצת שובר שיגרה (במיוחד לחורף העז שפוקד אותנו עכשיו ).

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך מרץ 1st, 2011 12:04:

    זה מתחבר מצוין לרעיון הצ'אי של עודד. לא חשבתי בכלל על הכיוון השמנתי ועל טמפרטורות, אלה רעיונות מעולים. :)

    [Reply]

  • 4 ש // 1 מרץ, 2011 בשעה 14:07

    העניין של ליקר קינמון ישר זרק לי לראש את הבקבוק ליקר דבש ששוכב לי במקרר.
    איכשהו מתחבר לי יחדיו.
    אני לא בנאדם של קוקטיילים – יותר וויסקי נקי ויין טוב, אבל הקנמון עם הדבש ואולי עם קצת שמנת שהציעו פה לפניי יכול להיות מעניין.

    מעולם לא טעמתי פיירבול, אז אני לא ממש יודע.

    כמו עודד – לצערי גם אם אוזמן (יהיה לי לכבוד), לא אוכל להגיע (נוסע לוויסקי לייב לונדון :-) )

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך מרץ 1st, 2011 14:44:

    אין ספק שוויסקי לייב לונדון מנצח את המפגש הצנוע שלנו… מקווה שיש לך איפה לפרסם רשמים משם, ואם לא, אתה מוזמן לעשות את זה כאן. (:

    [Reply]

    מאת ש בתאריך מרץ 1st, 2011 14:48:

    תודה תודה ואכן יש. אשמח לשלוח לך פרטים באימייל.

    [Reply]

  • 5 אורון // 1 מרץ, 2011 בשעה 14:15

    היתה לי הרגשה שזה יהיה מתוק בטירוף.
    יש ליקר מנטה, ויהיה מאוד מאתגר לחבר ביניהם – הפרנה ברנקה.
    אפשר לקחת את זה לכיוון של סמוקינג-גאן, עם הרבה סינגל-מאלט מעושן, קצת פיירבול וקצת פרנה – או בכלל ללכת רחוק ולנסות פרנה עם פיירבול, 2:1 לטובת הפרנה עם איזו קליפת תפוז.

    בגלל המתיקות דווקא מסתדר לי טוב עם ג'ין. ג'ין יש לו נטייה להוריד תפיסת-מתיקות בגלל הערער. אז ג'ין, פיירבול ומיץ לימון או שמא אפילו מיץ אשכוליות יכול להיות נהדר. אם זה אגרסיבי במיוחד ומצריך ג'ין אגרסיבי יכול להיות שמשתלם בכלל לעבור לג'נבר.
    לי התיבול דווקא מתחבר לטקילות או אפילו איזה מזקל מוצלח, כמובן ביחס עודף לטקילה על פני הליקר, ככה שהייתי שם נגיד 2 מזקל, 1 מיץ אשכוליות טרי, 1/2 פיירבול, 1/2 צ'ינאר למשל.

    אלה כמובן דברים סופר פשטניים. לא יצא לי לטעום מהליקר, ולא נראה לי שאטעם אותו בקרוב. אבל ככה מתחילים. בהצלחה שם בניסויים

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך מרץ 1st, 2011 14:53:

    פרנה ברנקה, נכון! שכחתי אותו, זה יהיה מעניין. לי אין, אני מקווה שלאחד האורחים יהיה. על ג'ין חשבתי ואני מתכוונת לתרום בומביי ספייר לשולחן המעבדה, למרות שאחרי שטעמתי את הפיירבול מאוד קשה לי לדמיין שהם יצליחו להתחבר. אבל לנסות ננסה בכל מקרה.

    את רעיון המזקל/צ'ינאר אני אנסה להוציא לפועל כלשונו. לא יודעת איך זה יעבוד עם הפיירבול, אבל שאר המרכיבים הם לגמרי הטעם שלי כשזה נוגע לקוקטיילים. אין עליך. :)

    [Reply]

  • 6 עודד // 5 מרץ, 2011 בשעה 2:54

    איך היה?
    ספרי ספרי…

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך מרץ 5th, 2011 3:08:

    זה מחר, בינתיים מתכוננים במרץ ומחכים בקוצר רוח. (: ואגב, פלפל חריף נוסף לשולחן הניסויים.

    [Reply]

    מאת עודד בתאריך מרץ 5th, 2011 14:06:

    מתברר שאני כבר באמת לא יודע אפילו איזה יום היום :)

    תהנו!

    [Reply]

  • 7 Islay // 6 מרץ, 2011 בשעה 16:58

    רק רציתי להגיד שהיום פתחתי את ארון המטבח בעבודה, ראיתי קורנפלקס "קינמונים" וסגרתי בבהלה. בקיצור, היה מעולה, עוד הרבה יותר ממה שציפיתי, וזה בערך כל הקינמון שאני יכולה להכיל לשנת 2011. :mrgreen:
    רשמים בקרוב.

    [Reply]

  • 8 כל מה שאפשר לעשות עם פיירבול ועוד קצת // 10 אפריל, 2011 בשעה 15:27

    […] ברכיבים ואינסטרומנטים וכמובן כמה וכמה בקבוקי פיירבול, ליקר הקינמון המדובר שהתניע את הרעיון. חיסלנו בקבוקי פיירבול שלמים בניסוי וטעיה, התחלנו […]

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: