Whiskology ויסקי בלוג

ויסקי בחורף: מתכון ל-Hot Toddy

24 בדצמבר, 2008 מאת Islay‏ · 18 תגובות

אוף. רק התחיל החורף ומאחורי כבר שני מרתונים של שפעת. הוירוסים אוהבים אותי בדרך כלל דווקא בחילופי עונות, לפני שבאמת קר. חוץ ממרק עוף, יש רק תרופה אחת שמעבירה את השפעת הזאת במהירות, או לכל הפחות במצב רוח טוב. את ה-Hot Toddy הכיר לי מוש, המנהל לשעבר של פורום יין ואלכוהול בתפוז, שאירח אותי לכמה ימים במנצ'סטר רגע לפני החזרה שלי לארץ מסקוטלנד. חטפתי בגלזגו דלקת גרון קטלנית במיוחד (אני חושדת בדוכן הפלאפל של הסורי על Great Western Road מול Buckingham Terrace), והגעתי למנצ'סטר בזחילה. במנצ'סטר חיכה לי ספל ענק על Hot Toddy, וזה פעל מיד.

מתכון ל-Hot Toddy (גירסה קוטלת חיידקים במיוחד, שפותחה במהלך הזיות שפעת):

מרתיחים בסיר קטן כוס מים עם 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ, וממשיכים לבשל עוד כמה דקות על אש קטנה אחרי הרתיחה. מוסיפים עוד כוס מים ומרתיחים שוב. תולים על הסיר שתי שקיות תה ומכינים תה חזק.

בכוס Pint או כל כוס ענקית אחרת שמגרדת את החצי ליטר, שמים:

  • כמעט שני שליש תה מהסיר (אפשר עם הג'ינג'ר או לסנן אותו).
  • מיץ מלימון שלם, פחות פרוסה דקה שחותכים ממנו לפני הסחיטה.
  • 2-3 כפות דבש
  • 2 צ'ייסרים של ויסקי לא מעושן*
  • פרוסת לימון
  • 2-3 מסמרי ציפורן

מערבבים הכל, שותים חם ומחכים לראות מה יקרה. או שקטלתם סופית את כל הוירוסים, או שהפכתם אותם לעמידים לשואה גרעינית.

רק בריאות! :-)

 

*למה לא מעושן? כי ניסיתי, זה לא יוצא טוב עם המרכיבים האחרים. ניסיתי עם לגבולין פדרו חימנז דיסטילרז אדישן 1986, שאני מרבה ללכלך עליו בכל הזדמנות. גירסה מאוד לא מאוזנת ולא מוצלחת, לטעמי, ולכן אני משתמשת בו לכל הניסויים המוזרים בויסקי. באמת שעדיף פה איזה בלנדד פשוט, גם ככה המרכיבים האחרים יבלעו כל ויסקי מעודן מדי.

נושאים: קוקטיילים

18 תגובות עד כה ↓

  • 1 sorter // 24 דצמבר, 2008 בשעה 16:00

    יש לי חבר אירי שכבר כמה פעמים שהייתי חולה סיפר לי שתרופת הסבתא שנהוגה אצלהם בעדה היא וויסקי חם עם דבש.

    מאחר ווויסקי מקושר אצלי למשהו איכותי וכשאני חולה החושים שלי במצב כזה שלא יבחינו אם נכנס אליי לגוף וויסקי או אקונומיקה, אז זה תמיד נראה לי כמו ביזבוז של וויסקי.

    כשהייתי חולה בפעם האחרונה והלכתי לרופא, אז חוץ מימי מחלה קיבלתי ממנו גם מירשם. וויסקי (או קוניאק או וודקה) עם דבש ולחמם קצת במיקרו.

    אם כבר שני אנשים אומרים את אותו דבר (ואת השלישית)
    אז כנראה שזה נכון.
    מצד שני, האירי היה די שיכור שסיפר לי על זה ולרופא שלי יש בקליניקה ארונית מלאה בבקבוקי וויסקי ופגשתי אותו בשעה די מאוחרת…

    בכל אופן לקחתי בנפרד כפית דבש וכוסית וויסקי כמה פעמים במהלך המחלה שלי, לא יודע אם זה עזר אבל זה בטח לא הזיק.
    ותודה על הרעיון לקחת את התרופה הזו עוד צעד קדימה.

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך דצמבר 24th, 2008 17:05:

    שמע, כל המרכיבים פה הם מרכיבים מחממים, מטהרים, אנטי-ויראליים, מגרשי ערפדים ודוחי מכשפות (חבל שלא הכנסתי פנימה גם שום) וכל סופרלטיב אחר שאיזה סיני הדביק פעם לכמה מרכיבי מזון. :mrgreen: מאוד יכול להיות שהכל בראש, וזה עובד כי הטקס של התכרבלות אומללה מתחת לשמיכה ושתיית משקה קטלני שלא ברא השטן משכנע אותנו שבטח נרגיש יותר טוב מחר.

    אבל אולי מישהו פה בכל זאת יכול לבוא ולהסביר איך זה עובד. משהו על חימום, סביבה חומצית עם הרבה לימון שלא נותנת לוירוסים לחיות או כאלה דברים?

    אוף, אני כבר מרגישה את הגרון מתחיל להציק לי שוב… מה יהיה? :cry:

    [Reply]

    מאת tom127 בתאריך דצמבר 26th, 2008 20:32:

    מי זה הרופא שלך?ד"ר וויסקי? :lol:

    [Reply]

  • 2 יהו // 24 דצמבר, 2008 בשעה 20:00

    מה יהיה?
    עוד ספל של Hot Toddy!!!

    :)

    [Reply]

  • 3 שי // 24 דצמבר, 2008 בשעה 20:05

    2-3 כפות דבש?

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך דצמבר 25th, 2008 10:26:

    א. מדובר בג'ארה של חצי ליטר, לא בכוס רגילה.
    ב. זה המון לימון, ואני שונאת חמוץ גם כשהוא במנות הרבה יותר קטנות, וגם הג'ינג'ר קטלני פה.
    ג. אני מרשה לך להמיר ב-2-3 כפיות ולראות מה יקרה. ספר איך היה. :)

    [Reply]

  • 4 אבי // 25 דצמבר, 2008 בשעה 9:50

    ממליץ בחום על ויסקי עם מרק עוף :lol:

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך דצמבר 25th, 2008 10:29:

    ויסקי בתוך המרק עוף? 8O
    המקסימום שאני מכירה זה וודקה או פסטיס במרק עגבניות…

    [Reply]

  • 5 אבי // 25 דצמבר, 2008 בשעה 10:36

    אני מכיר וודקה במרק בשר.
    בכל מקרה, האלכוהול משכך כאבים ועוזר להעביר את ימי המחלה בשינה מתוקה :)

    [Reply]

  • 6 יוחאי // 25 דצמבר, 2008 בשעה 10:39

    נשמע מתכון מנצח, עם כל המרכיבים הבכירים.
    אם חלילה אחלה בחורף הזה, אפנה למתכון הזה. הוא בטוח ישפר את מצב הרוח…

    [Reply]

  • 7 tom127 // 26 דצמבר, 2008 בשעה 20:25

    נתחיל בזה שכבר אהבתי את התמונה של הברורה 30 למעלה :)תודה על המתכון !אני אנסה אותו זה בטוח…
    מה דעתך על לגבולין פדרו חימנז דיסטילרז אדישן אבל משנת 1988?יצא לך לטעום אותו?גם הוא לא מוצלח? :roll:

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך דצמבר 26th, 2008 23:06:

    את ה-1988 אני לא מכירה. ה-1979 היה מעולה בעיני, ושמעתי שה-1989 מוצלח. בקיצור, לא הייתי ממליצה לקנות על עיוור… למרות שעם היקף ההימורים שלך, אני לא חושבת שתתבאס כמוני. :) אני ממש התעצבנתי על לגבולין שהוציאו כזה ויסקי מבאס. :mrgreen:

    [Reply]

    מאת tom127 בתאריך דצמבר 27th, 2008 9:54:

    עכשיו אני הרפתקן ומהמר? :P

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך דצמבר 27th, 2008 16:20:

    הרפתקן, מהמר, אלכוהוליסט ובכלל השפעה רעה. :P

    [Reply]

  • 8 מורן בר // 26 דצמבר, 2008 בשעה 21:25

    משהו מאוד מוזר קרה עם הפוסט הזה.
    לא הסתכלתי בר כמה ימים בבלוג שלי, ומשום מה היום ראיתי כי הפוסט הזה מופיע בדף הראשי שלי כפוסט שכתבתי אני ב 24 לחודש.הזוי. כמובן שמחקתי אותו ברגע שראיתי.

    לגבי השתיה- גם ויסקי נקי לטעמי עושה את העבודה – אבל מה שטוב לך – טוב לכולנו.

    חג שמייח!

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך דצמבר 26th, 2008 23:11:

    באמת נשמע מוזר… אם זו לא פאטה מורגנה, אני מנחשת שזה קשור איכשהו ל-RSS. ראיתי שאת מציגה את הפיד של ויסקולוג'י באתר (אגב, אני מוחמאת, תודה) – אולי הפיד נשתל בטעות במקום נוסף ומציג כך את הפוסטים שלי? האם זה ווידג'ט?

    [Reply]

    מאת מורן בר בתאריך דצמבר 31st, 2008 0:25:

    כן, זה כנראה יהה אחד הוידג'טים ששתל את הפוסט שלך מה RSS. הזוי.

    הערבוב של הויסקי עם עוד מרכיבים גרם לחברים שלי לחשוד שלא מדובר במתכון שלי, אני אוהבת נקי נקי.. :-)

    [Reply]

  • 9 המרסס // 28 דצמבר, 2008 בשעה 12:47

    […] הויסקי של Islay לחורף שעושה טוב לגרון רק מלקרוא אותו. אם רק הייתי יכול […]

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: