Whiskology ויסקי בלוג

המרטיני הראשון שלי

13 בנובמבר, 2006 מאת Islay‏ · ניתן להגיב

כבר כמה זמן שאני מתכננת לקפוץ לאודאון ברח' הארבעה, אחרי חוויה מוצלחת במיוחד עם נגרוני מעולה (צירוף מעולה של ג'ין, ורמוט אדום וקמפרי, ונדמה לי שבאודאון משתמשים גם בפונט א מס ומיצוי של קליפת לימון) על הבר של אודאון הרצליה. אז עצרתי לכוסית קצרה בדרך חזרה מהעבודה. הבר שבקצה המסעדה היה די מיותם פרט לכמה אנשים שעברו מהשולחן לבר כדי לעשן סיגריה בסוף הארוחה, כי הרי ידוע שקיר בקבוקים וכסאות גבוהים מהווים מחסום פלאי שעוצר את העשן מלהתפשט בחלל. איכשהו, בברים אני עוד מקבלת את העניין הזה (רק מתבאסת נורא מהריח שנדבק לבגדים ולשיער) אבל במסעדות זה ממש יכול לעצבן אותי, ולא משנה שישבתי על הבר של המסעדה. לשמחתי, האוורור התגבר על הסיגריות יחסית בקלות, ועם הפנים לשורות הבקבוקים המרשימות, אפשר היה לשכוח די בקלות את המסעדה שמאחורי.

באתי עם חשק לקוקטייל. דפדפתי קצת בחוברת הקוקטיילים שלהם והתייעצתי עם הברמנית הנחמדה להפליא, ששמחה להשחיז את כישורי הקוקטיילים שלה. אני אוהבת מר, מאוד לא אוהבת חמוץ, מעדיפה בסיס אלכוהולי חזק ומורגש, לא מתחשק לי משהו עם פירות וגם לא משהו עם שמנת/חלב. מסובך? האמת שלא ממש, רק דורש טיפה מחשבה. בהתחלה כיוונתי לאיזו גירסה של מנהטן עם וודפורד ריזרב (Woodford Reserve), אבל לצערי הברמנית הודתה שהיא לא יודעת להכין את הקוקטייל הזה. במקום זה היא הציעה לחזור על ההצלחה עם הנגרוני, ואח"כ כיוונה למקום אחר והציעה דריי מרטיני.

אף פעם לא שתיתי מרטיני. רק ג'ין וורמוט, לא היה זית, אולי היו כמה טיפות מקליפה של לימון אבל אני לא בטוחה. פשוט תענוג, למרות שאני יכולה לנחש שזית היה משדרג את זה עוד יותר, נשמע שזה מסתדר ממש טוב ביחד. בדרך כלל אני מכוונת לקוקטיילים שיש בהם יותר מרכיבים, כי אני אוהבת קוקטיילים שיש להם שכבות מורכבות של טעמים ולא רק טעם אחד שיוצא מהשילוב של הכל. אבל הנה, שני מרכיבים בסך הכל ובכל זאת נפלא. דריי מרטיני נכנס למקום גבוה ברשימת הפייבוריטים שלי.

נ.ב.
אם אתם מגלים בר שווה, ספרו לי גם. אני עדיין שוקדת על הרחבת הרפרטואר.

עוד נ.ב
גיא גיסר חנך בלוג אלכוהול חדש, ברור שיהיה מענין. נראה לי שסוף סוף אפשר למנות את בלוגי האלכוהול בעברית על יותר מאצבעות יד אחת. ממש מעצמה.

עוד נ.ב. אחרון
התייחסות שלי לאתגר הוויסקי מלפני שבוע וחצי תגיע בקרוב, למרות שאת המכירה הפומבית עצמה החמצתי כי יצאתי מהעבודה רק אחרי חצות. אם העבודה הזאת לא היתה מהנה בטח הייתי משתגעת מזמן. :)

נושאים: לשתות בתל אביב · קוקטיילים

ניתן להגיב עד כה ↓

  • עדיין אין תגובות...ניתן להגיב על ידי מילוי הטופס למטה.

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: