Whiskology ויסקי בלוג

כוס חדשה לוויסקי מבית Celtic Malts

22 באפריל, 2006 מאת Islay‏ · 13 תגובות

חלקכם אולי מכיר את כוס הוויסקי בעלת העיצוב המיוחד של Glencairn ששיווקה האינטנסיבי החל לפני כ-3 שנים, ואומצה ע"י רוב המזקקות וע"י Whisky Magazine. לכוס רגל עבה ונמוכה, חלק תחתון רחב יחסית ומתעגל (גירסה סולידית לבלון הקוניאק) וחלק עליון הולך וצר על מנת לאפשר ריכוז של הניחוח. הכוס נועדה לשרת בצורה טובה יותר טעימות וויסקי תוך הקפדה על ייחודיות, מבלי להדמות יתר על המידה לכוסות ייעודיות אחרות. התוצאה הסופית מצויינת וייחודית. אני אוהבת במיוחד את השמירה על מראה נקי ופשוט ואת הכבדות של הבסיס, שמקפיד להזכיר לנו שוויסקי זה לא רק טעימות וניחוחות, אלא גם משקה שיכול להיות בו משהו מאוד גס ושורשי. הכוס הזו מאפשרת טעימה טובה ונוחה יותר לצד שמירה על התחושה של כוס אולד פאשן.

Glencairn

לאחרונה הוציאו Celtic Malts כוס לוויסקי בעיצוב חדש. בשונה מהכוס של Glencairn, שהקפידו ליצור כוס ייחודית לוויסקי שלא תדמה לכוסות אחרות, הכוס של Celtic Malts עושה צעד קדימה בדרך להכלאה מוזרה בין כוס וויסקי לכוס שרי וקוניאק. הרגל דקה יותר וארוכה יותר, תכולתה גדולה יותר, צווארה צר יותר ושוליה מתעגלים כלפי חוץ. ב-Celtic Malts טוענים שאין דרך טובה יותר לשתות וויסקי, ושהכוס נועדה לאפשר מגוון שימושים, מטעימה מקצועית דרך שתיית וויסקי עם קרח ועד קוקטיילים. לא יצא לי לנסות את הכוס הזאת, אבל התחושה שלי היא שב-Celtic Malts הלכו לכיוון פחות מוצלח ופחות מדוייק מ-Glencairn. הכוס הזאת נראית כמו ניסוי הכלאה גנטית לא מוצלח.

Celtic Malts

זוג כוסות Celtic Malts נמכרות ב-16$ + משלוח. אפשר להתרשם מהכוס באתר שלהם ולקבל פרטים נוספים לגבי הרכישה בטלפון או במייל.

כוסות Glencairn ניתן להשיג בכמה דרכים ובהבדלים מסויימים:
1. דרך החנות המקוונת של Glencairn (כרגע סגורה לרגל עדכון מלאי).
2. דרך Whisky Magazine. זוג כוסות עם לוגו של Whisky Magazine נמכרות ב-6 פאונד + משלוח.
3. דרך המזקקות השונות. רוב המזקקות מוכרות כוסות Glencairn עם הלוגו של המזקקה. לחלקן יש חנויות און-ליין ויסכימו לשלוח לארץ – שווה לברר וגם להרים טלפון או לשלוח מייל אם צריך. לדוגמה, בחנות המקוונת של Bruichladdich אפשר למצוא כוסות Glencairn עם לוגו של המזקקה כחלק ממארז הכולל גם בקבוק וויסקי וקנקן מים (water jug). ל-Bruichladdich יש גם כוס פרטית משלהם, גירסה יצירתית ועגלגלה על כוס אולד פאשן.

נושאים: ענייני וויסקי אחרים

13 תגובות עד כה ↓

  • 1 ריטלינה // 22 אפריל, 2006 בשעה 4:18

    עד עכשיו אני לא מבינה מה ההבדל בין הכוסות בהן שותים אלכוהול, חוץ מאולי שותים מטעמי נוחות בלבד, הרי קשה להכניס כוס תה שלמה לפה, אולי אלה בעלי גנין יוצאי דופן במיוחד.
    אבל שתיית בירה ממיימיה לעולם לא הפריעה לי.

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך אפריל 22nd, 2006 4:26:

    את מוזמנת להחכים באמצעות http://specials.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=399154&sid=34&c=0" target=_blank>הכתבה המקיפה של גיא גיסר על סוגי הכוסות השונים ומה מוזגים בהן.

    [Reply]

    מאת יאיר בתאריך אפריל 22nd, 2006 10:38:

    לפני די הרבה זמן, השתתפתי בטעימה של כוסות. זאת אומרת, אותו משקה בדיוק (יין) בכוסות שונות. בתהליך העיצוב של כל אחת מהכוסות השתתפו טועמים שעזרו לעצב אותה בהתאם למשקה מסויים. שינויים במבנה הכוס משפעים על הדרך שבה הנוזל מגיע אל בלוטות הטעם, ועל הדרך שבה הניחוחות מגיעים לאף, ולמרות שגם אני חשבתי בהתחלה שמדובר בקשקוש, ההבדלים עצומים.

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך אפריל 23rd, 2006 16:27:

    היתה טעימה כזאת גם לוויסקי לא מזמן, מטעם עמותת הוויסקי. שמעתי שהטעימה הזאת היתה מרתקת, ואני די מתבאסת שפיספסתי אותה. אני מקווה שיהיה עוד סיבוב, למרות שהבנתי שהטעימה ההיא סבבה סביב נציג של רידל שהביא כל מיני כוסות מיוחדות, ולא סביר שזה יקרה שוב בקרוב. חבל.
     
    על הקטע של בלוטות טעם שונות שקולטות דברים שונים במקומות שונים בפה שמעתי רק לאחרונה. אולי אתה יודע על זה קצת יותר ותוכל להרחיב?

    [Reply]

    מאת אלעד בתאריך אפריל 24th, 2006 19:15:

    בגדול הרעיון הוא שפיזור קולטני הטעם נמצאים בריכוזים שונים במקומות שונים על הלשון והחניכיים.
    אחת התיאורטיות (יש כמה…) טוענת שיש קולטנים ייחודיים למתיקות, מליחות, חמיצות ומרירות. ריכוז גבוה של קולטנים למתוק נמצאים כנראה בקדמת הלשון, אלה של המליחות – בצדדים ומאחורה – המר. ככה שבעצם מאד חשובה "זוית הגישה" של המשקה אל הלשון – באיזה קולטנים המשקה נוגע בפעם הראשונה.

    ובהיבט הכוסות צריך לזכור גם שכל העניין הוא סביב מוצר שהחלק העיקרי של ההתרשמות ממנו הוא באף (שבו נמצאים מספר קולטנים גדול יותר בסדר גודל) ולכאן כבר נכנס לתמונה כל המימד של "חלל התהודה" של הכוס.

    לגבי הטעימה של רידל – אני ספרתי לפחות כמה פעמים שגאורג רידל הגיע לארץ בשנים האחרונות (כנראה שהוא נהנה כאן) בד"כ מטעם אחד מהיקבים הגדולים ואז "על הדרך" הוא משלב גם טעימות אחרות. אנסה לבדוק מול הנציג שלהם בארץ ולעדכן.

    חוץ מזה – סחתיין על הבלוג. בהצלחה.

    אלעד.

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך אפריל 25th, 2006 17:13:

    אלעד, ברוך הבא לבלוג.
    התיאוריות השונות שאתה מדבר עליהן, הן נבדלות זו מזו בקביעה היכן נמצאים איזה קולטנים (קדימה, אחורה, צדדים)? או שחלק טוענות שאין הפרדה בין הקולטנים?
     
    לגבי האף, אני נוהגת לרוב להריח בנפרד ולטעום בנפרד לפני שאני משלבת, ולפעמים ההבדל בין הריח לטעם מאוד משמעותי וזה מאוד מעשיר את חוויית הטעימה.
     
    אני שמחה לשמוע שלגאורג רידל כיף בארץ, ואני אשמח עוד יותר לשמוע אם תהיה הזדמנות נוספת לטעימה (עדיף וויסקי, אבל אפשר גם דברים אחרים). תודה!
     

    [Reply]

    מאת אלעד בתאריך אפריל 26th, 2006 23:39:

    הי
    התיאוריות השונות מתווכחות בכלל האם יש הפרדה בקולטנים ובמהות הגדרת הסנסוריקה בכלל… האם הטעמים הראשיים הם אלה שהזכרנו או אולי יש עוד (טעם אלקלי – כמו של מתכות וכו’). אני לא מומחה גדול בנושא הזה אבל אני כן יודע שהנושא תופס תאוצה וממה שראיתי חברות הוויסקי הגדולות (כמו חברות מזון לכל דבר) מבצעות מיפוי מאד מסדור של האלמנטים הסנסוריים של המוצרים השונים (הכלי הנפוץ היום הוא דיאגרמות עכביש). אבל זה כבר אולי לפעם אחרת :-).

    בי,
    אלעד.

    [Reply]

  • 2 יאיר גת // 27 אפריל, 2006 בשעה 14:17

    קצת מאוחר וגם לא מאוד עמוק אבל בכל זאת, מאמר על טעימת בירה שכולל גם מפת של קולטני הטעם על הלשון וגם גלגל טעמים.
    http://www.2basnob.com/rating-beer.html Target=_BLANK class=msg>http://www.2basnob.com/rating-beer.html>.

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך אפריל 27th, 2006 15:17:

    בכלל לא מאוחר. תודה רבה!
     
    הפירוט על הגורמים האפשריים לטעמים שונים מעניין בהחלט (התססה ארוכה מדי, בקטריה וכו’), אלא שקשה לקבוע עד כמה זה משפיע בוויסקי, בהתחשב בתהליך הזיקוק שקורה אח"כ.
     
    בכלל, גלגל הטעמים שם מאוד מעניין וזה עשה לי חשק להתעמק בזה קצת. נראה לי שאני אכתוב על זה בנפרד מתישהו בעתיד.

    [Reply]

  • 3 Adi Kahan // 17 דצמבר, 2006 בשעה 16:37

     
    כשמדובר בויסקי משובח, אני נותן לו את מלוא הכבוד, כאילו היה קוניאק. מכאן שאני שותה את הויסקי שלי רק בכוס בלון.
    אני מחזיק בביתי כוסיות טוליפ מתוצרת שפיגלאו (קניתי בארדבג כוסיות בעיצוב מאד דומה אך בתוספת של מכסה).
    כוסיות הטוליפ אינן הכוסיות הנכונות לטעמי, לטעימה נכונה של ויסקי, בשל הנפח המוגבל שלהן.
    כוסיות אולד פשן מצידי קיימות רק למים ומשקאות קלים.

    [Reply]

  • 4 לשתות וויסקי בן 30 מכוס פלסטיק // 17 ינואר, 2010 בשעה 3:42

    […] הרבה (וגם אצלי נאמר קצת) על התרומה של כוס טובה לחוויית הוויסקי, החל מהחומר ממנו […]

  • 5 יוני // 6 אוקטובר, 2014 בשעה 9:01

    יופי של דגם של כוסות וקנקנים לוויסקי

    [Reply]

  • 6 Aviv Ginzburg // 2 מרץ, 2016 בשעה 16:01

    אני קצת אולד פאשיין – אוהב לשתות בסניפטר קלאסי. בכל מקרה אחלה כתבה. Aviv Ginzburg

    [Reply]

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: