Whiskology ויסקי בלוג

ניגירי סקוטש, וויסקי עם סויה

2 בנובמבר, 2009 מאת Islay‏ · 11 תגובות

קיץ זה לא זמן לוויסקי. למי יש כוח, למי יש סבלנות כשכל כך חם? עדיף לחכות שיתקרר קצת. בדרך כלל יש איזה שבועיים של סתיו שמאפשרים החלקה עדינה חזרה לאלכוהול, אבל השנה אפילו את זה לא קבלנו אלא ישר ממטרים אדירים לפרצוף. המוח עדיין לא לגמרי עשה את הסוויץ', אז במקום ללכת על התותחים הכבדים, מצאתי את עצמי יושבת ומנסה להיות יצירתית. ההזדמנות: טעימת ויסקי שהומרה לכבוד העונה לטעימת קוקטיילי ויסקי. המטרה: to knock 'em dead (ולא מהרעלה).

לא יודעת איך ולמה נפל עלי הרעיון לעשות קוקטייל בראש יפני. נדמה לי שזה התחיל מתהייה מה קורה לגרגר אורז כששמים אותו בכוס ויסקי (התשובה במהופך: םולכ טושפ). אח"כ ערבבתי ויסקי עם סויה ובדקתי שאני נשארת בחיים, ומשם הכל התדרדר.

בסופו של דבר, הגשתי לאנשים האמיצים מסביב לשולחן את הקוקטייל הבא, שנשמע מוזר אבל יוצא לגמרי טעים:

ניגירי סקוטש

Grants 1 סקוטש (אני השתמשתי בגרנטס)

צ'ויה

0.5 צ'ויה (ליקר שזיפים יפני)

ג'ינג'ר 3 פרוסות צרות של ג'ינג'ר כבוש

קנפיו 2 רצועות צרות וארוכות של קנפיו

סויה 3 טיפות סויה (לא יותר, זה מאוד מלוח)

לא צריך שייקרים ועניינים, פשוט מערבבים בכוס. יוצא מתקתק-חמצמץ עם טיפה חריפות בקצה, ומסתבר שסויה נותנת עומק באופן די דומה לאנגוסטורה. אז בפעם הבאה שאתם מכינים סושי…

נושאים: קוקטיילים

11 תגובות עד כה ↓

  • 1 גל // 3 נובמבר, 2009 בשעה 9:27

    סופסוף פוסט חדש נועה. מזל טוב. התגעגענו באמת.
    מצטער שלא באתי לפגישה וטעמתי את הויסקי קוקטיל שלך. אבל אסור היה לי לשתות אלכוהול. עקב דלקת גרון.
    בכל מרקה, קצת מוזר, קראתי את ההתרשמות של אורן בבלוג שלי.

    אשמח אם תציצי בבלוג החדש שפתחתי (תת בלוג לfoodnwine ) שעוסק בויסקי בלבד, וכתוב באנגלית. יש שם כבר 3 פוסטים חביבים ויהיו עוד הרבה מעניינים אני מקווה.

    http://whisky.foodnwine.co.il

    ושוב, וולקם. החורף הגיע, מצפה לראות עוד פוסטים אצלך

    גל

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך נובמבר 4th, 2009 21:27:

    אה, עכשיו אני מבינה למה אתה ממהר כל פעם להכריז שהבלוג שלי מת – זה בגלל בלוג הויסקי היורש שלך! :mrgreen:

    זה נראה יופי, הפוסט המשותף עם ג'ף הוא אחלה הברקה. מחכה לפוסטים הבאים…

    [Reply]

  • 2 אבי // 3 נובמבר, 2009 בשעה 9:53

    בלי ווסאבי?…

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך נובמבר 4th, 2009 21:29:

    האמת שישר הציעו לי שם לעשות "כתר" וואסאבי כמו כתר מלח במרגריטה. זה נראה לי כבר ממש התעללות, כי למרות שאולי קשה להאמין לפני שמנסים, הקוקטייל הזה ממש טעים. :)

    [Reply]

    מאת אבי בתאריך נובמבר 4th, 2009 21:46:

    אין לי בבית ווסאבי אבל יש צ'ילי. רק שאני לא מוצא מתכון…

    [Reply]

  • 3 אורן // 3 נובמבר, 2009 בשעה 22:42

    אני מסכים שווסאבי היה מוסיף.
    אני גם מצטרף לברכת השבה ש גל.
    מקווה שתמצאי זמן ונושאים מעניינים לכתוב עליהם

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך נובמבר 4th, 2009 21:30:

    תודה תודה, ו-I dare you לשים וואסאבי בקוקטייל ולספר לי איך יצא. (:

    [Reply]

  • 4 ליאור // 7 נובמבר, 2009 בשעה 19:50

    אם לא היינו כ"כ צמאים למוצא פיך – עוד אפשר היה להתאכזב אחרי שנים של ציפיה – לקבל פוסט עם גרענטס.

    גרענטס!

    ברוכה השווה ! :mrgreen:

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך נובמבר 20th, 2009 10:43:

    אני דווקא מחבבת מאוד את הגרנטס מבין הבלנדדים, במיוחד אחרי שעשינו טעימת בלנדדים וגיליתי שאני לא מפחדת אפילו מג'ון פלייר ספיישל. :mrgreen:

    [Reply]

  • 5 יוסוף // 8 נובמבר, 2009 בשעה 15:09

    סופסוף פוסט חדש. הקוקטייל שלך נשמע כמו אחת ההברקות.

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך נובמבר 20th, 2009 10:44:

    יש מצב שתנסה להכין אותו? אני ממש רוצה לשמוע חוות דעת אובייקטיביות. :)

    [Reply]

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: