Whiskology ויסקי בלוג

ספרינגבנק בישראל – נראה לי שראיתי חמור לבן

16 במרץ, 2011 מאת Islay‏ · 5 תגובות

כנראה שהמשיח הגיע, כי החל ממחר מתחילים למכור ספרינגבנק בארץ. בדיוטי פרי הוא נמצא כבר כמה חודשים ועכשיו כשהוא משווק כאן בצורה מסודרת, אני מקווה שנתחיל לראות את התווית השחורה עם ה-S גם בברים. גם רשמי טעימה יגיעו בהמשך, אבל היום אני בענייני נוסטלגיה.

אני מניחה שאין צורך להזכיר שוב את הקשר שלי לספרינגבנק (נו טוב, אתם תמיד יכולים לרענן את זכרונכם בעלילות היזע שלי מקמפבלטאון), לכן התרגשתי קלות מטעימת ספרינגבנק שהתקיימה אתמול ובמיוחד מהביקור של מנהל השיווק והמכירות של ספרינגבנק, Peter Currie. פיט לא היה בספרינגבנק ב-2003 אלא הגיע קצת אח"כ כך שלא הכרנו קודם, אבל זה לא הפריע לנו להעלות זכרונות כמעט משותפים מקמפבלטאון של לפני כמה שנים.

אז מה קורה בספרינגבנק? הרבה נשאר אותו הדבר והרבה השתנה. חלק גדול מהאנשים שעבדתי איתם עדיין שם, חלק עברו (ודווקא לגלנפארקלאס, מסתבר! (: ). אחד מהם, רמבו, הראשון שהזמין אותי להצטרף לפאב אחרי שעות העבודה, מת. חיפשתי תמונה שלו ומצאתי אחת מאחד מימי השישי בהם עבדתי ב-warehouse – זיקקנו כל השבוע, אספנו את הספיריט וביום שישי מילאנו את החביות וסימנו אותן, הובלנו ל-warehouse והרמנו את החביות לאכסון בקומות. אחד מגלגל את החבית אל המנוף (צריך הרבה תנופה), אחד שומר מהצד, אחד מתפעל את המכונה ואחד מחכה למעלה, במרווחים הצרים שבין מדפי האכסון, ומגלגל את החבית מהצד לאורך המדף הארוך עד הקצה, ולאט לאט המדף מתמלא. אז הנה הוא, עומד שם למעלה במרווח הצר.

ובנימה שמחה יותר, גאווין, שעבדתי איתו המון במשמרות לילה במאלט פלורס והוא איש נחמד ורציני להפליא, מונה בשנה שעברה למנהל המזקקה. פרנק מקהארדי, שהיה מנהל המזקקה בזמנו ודרכו הגעתי לספרינגבנק ממשיך לעבוד בינתיים לצד גאווין תחת טייטל חדש שנוצר לרגל החפיפה, Director of Production, עד שיפרוש לפנסיה מתישהו בשנים הקרובות וישאיר את העניינים לגאווין.

מאז שהייתי שם, ספרינגבנק ראו כי טוב והקימו Whisky School שפועל כמה פעמים בשנה ומארח למשך שבוע מבקרים שרוצים להתנסות מקרוב בתהליכי הייצור. ספרינגבנק מלתתים ומזקקים בתקופות נפרדות בשנה ולא במקביל, אבל בתקופת הפעלת בית הספר כל התהליכים מתרחשים במקביל והמבקרים זוכים להתנסות בהכל. גם כשאני הייתי שם הכל פעל במקביל, אבל לא לכבודי אלא לכבוד תחילת הפעילות במזקקת גלנגייל החדשה שרק הוקמה ע"י משפחת מיטשל ברחוב הסמוך, ונזקקה ללתת בהיעדר מאלט פלורס משלה.

אפשר לקרוא כאן חוויות של "תלמיד" מהשנה שעברה, ואם אתם רוצים אתם יכולים גם – כתבו מייל ל- whiskyschool@springbankwhisky.com כדי לבדוק מתי סיבוב הוויסקי סקול הבא. נראה לי שצפוי לנו עוד הרבה ספרינגבנק כאן החודש. אם אתם רואים אותו באיזה בר, נסו אותו – רוצה לשמוע את רשמי הטעימה שלכם אחרי שאני מדברת עליו כל כך הרבה שנים ואי אפשר היה להשיג. (:

נושאים: Campbeltown & Springbank · מזקקות

5 תגובות עד כה ↓

  • 1 תומר בן דוד // 17 מרץ, 2011 בשעה 19:39

    אני בטוח שרמבו נהנה שם למעלה מחלקם של המלאכים…

    [Reply]

  • 2 אחד שחוגג יומולדת // 17 מרץ, 2011 בשעה 20:53

    על גדת המעיין שם ישבנו גם בכינו בזכרנו את רמבו. יהיה זכרו רווי אדי אהבה וויסקי. :?

    [Reply]

  • 3 Islay // 18 מרץ, 2011 בשעה 10:01

    האמת, השמועה אומרת שזה באמת היה אלכוהול אוריינטד. עצוב.

    [Reply]

  • 4 גל // 6 יולי, 2011 בשעה 16:52

    אחלה של ויסקים עושים במזקקה הקטנה הזו.
    לפני כחודש יזמנו ערב פתוח לקהל הרחב בו הטעמנו אותם 4 סוגים כולל CV של SB ו LONGROW וכמובן ה 15 והHAZELBURN 12.
    היה מאוד מוצלח.

    [Reply]

  • 5 אדי // 18 אוקטובר, 2017 בשעה 12:33

    איפה בארץ אפשר להשיג ויסקי springbank?
    ,usv/

    [Reply]

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: