Whiskology ויסקי בלוג

על השולחן – כיבוד לטעימות ויסקי

19 בנובמבר, 2009 מאת Islay‏ · 5 תגובות

באחת מטעימות הויסקי המוצלחות שהייתי בהן, הוגש לצד הויסקי תבשיל של צ'ילי חריף, שעועית, קארי, כבש, תפוחי אדמה ועוד כל מיני דברים מעולים שהורגים באכזריות כל סיכוי להרגיש איזה טעם בויסקי. למרבה המזל, כולם התאפקו כמעט שעתיים של טעימה לפני שצללו אל הסירים, ומכיוון שהטעימה התרכזה בויסקי מעושן מאוד מהאי Islay, אפילו נשארו אח"כ קצת עקבות ויסקי בפה. אז למרות שהיה טעים להפליא, הכיבוד האולטימטיבי בעיני לטעימת ויסקי הוא קצת אחר.

בטעימת ויסקי, האוכל צריך למלא שני תפקידים פשוטים: לרפד את הקיבה למניעת שכרות, ולנקות את החך בין טעימות הויסקי. לצורך זה אני מעדיפה שילוב של מרקמים ויחסית מעט מאוד טעם, או טעם מאוד מעודן. אם אתם מארגנים טעימת ויסקי ומתלבטים מה להגיש ליד, הנה דוגמה לכיבוד שמתאים טעימת ויסקי מהזן הפיוריסטי, כזו שבה הויסקי הוא באמת המרכז.

כיבוד לטעימת ויסקי – הגרסה הפיוריסטית
טוב למי שרוצה טעימה אובייקטיבית ככל האפשר, או כשטועמים סוגי ויסקי עדינים במיוחד. זה תפריט שכל מטרתו לפנות מקום לויסקי.

1. לחם בדחיסות בינונית, עם קליפה לא קשה מדי. עדיף לחם שהוא שילוב של קמח מחיטה מלאה וקמח לבן (בלי גרעינים וקשקושים). ללחם כזה יש טעם עדין יחסית, לא מתקתק מדי ולא חמצמץ והוא לא הופך לבצק דביק מדי בפה כמו לחם רגיל מקמח לבן. עדיף לחתוך לקוביות בינוניות (נגיד, חמישה על חמישה על חמישה ס"מ).
2. חמאה פשוטה, לבנה. לא צהובה ובודאי לא מלוחה.
3. גבינת מוצרלה.
4. גבינת ריקוטה 5% של גד – נייטרלית מאוד ומשמשת על תקן מטבל.
5. מלפפונים ירוקים חתוכים למקלות ארוכים.
6. צנוניות חתוכות למקלות דקים.
7. חביתה עבה ופריכה חתוכה לפסים דקים וארוכים. פריכה, אתם יודעים: רגע לפני שמתחיל להשחים. מטוגנת במעט מאוד שמן ובלי מלח. אפשר לגלגל את הפס כמו סליל ולתקוע בו קיסם, כדי שיהיה נוח.
8. תפוחי עץ "סמית" (הירוקים החמצמצים), פרוסים לפרוסות דקיקות.
9. מים מינרליים.
10. סודה של שוופס (לא קינלי סודה – יש לה קצת טעם לוואי).
11. פרלינים של שוקולד מריר מאוד מאוד מאוד איכותי. הדגשתי מספיק? מאוד איכותי. את זה שומרים לסוף, רגע לפני שכולם הולכים. אני מעדיפה את פרלין השוקולד מריר עם מלח גס של קרדינל. מצד אחד זה על תקן קינוח, מצד שני, השילוב המוזר מאוד מעניין ומפתיע, ויש בו משהו שמאוד מסתדר לי עם החוויה המאתגרת של טעימת ויסקי מהזן הפיוריסטי.

כן, זה די אנמי. הכיבוד הזה פשוט משאיר את כל הבמה לויסקי. אם בחרתם את הויסקי שאתם טועמים כמו שצריך, לא תצטרכו יותר מזה.

כבד עליכם? אתם רוצים לטעום ויסקי אבל גם להפוך את זה לערב מהנה מהסוג היותר קונבנציונלי? בפוסט הבא, כיבוד לטעימת ויסקי – הגרסה שלוקחת את זה באיזי.

נושאים: טעימת וויסקי

5 תגובות עד כה ↓

  • 1 אבי // 20 נובמבר, 2009 בשעה 8:22

    שוקולד עם מלח גס נשמע כל כך מעולה!! איפה מוכרים את זה?

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך נובמבר 20th, 2009 10:39:

    בשוקולטרי "קרדינל", אבן גבירול 60 תל אביב. בעיני זה השוקולד הטוב ביותר בתל אביב (ובכלל).

    [Reply]

  • 2 גל גרנוב // 20 נובמבר, 2009 בשעה 11:46

    יפה!
    אני אשתמש בזה בטעימה הבאה

    [Reply]

  • 3 יגאל טבצ'ניק // 22 נובמבר, 2009 בשעה 11:36

    גיליתי לפני זמן מה גבינת גאודה מעולה בשם Reypenaer VSOP (הנמכרת בחינאווי Wine & More). הולכת מצויין לצד ויסקי כבולי. קצת יקר (29 ש"ח ל- 100 גרם אם אני זוכר נכון), אבל שווה =]

    [Reply]

    מאת Islay בתאריך דצמבר 3rd, 2009 0:00:

    אני אבדוק אותה, תודה! :)

    [Reply]

השארת תגובה


:mrgreen::|:twisted::arrow:8O:):?8):evil::D:idea::oops::P:roll:;):cry::o:lol::x:(:!::?: